PLANTES REMEIERES

En motiu del Dia Europeu dels Parcs, el Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva, que també és Punt d’Informació del Parc del Montnegre i el Corredor, organitza una activitat sobre Herbes Remeieres conjuntament amb la Diputació de Barcelona.

Realitzarem una passejada guiada pels entorns del Museu i identificarem algunes plantes remeieres del nostre entorn. Aprendrem quines són les seves propietats i com podem fer-les servir. Un cop tornem al Museu, realitzarem un taller per aprendre a elaborar sabó a partir de procediments i materials diversos (oli vegetal, glicerina…), que després ens podrem endur a casa.

L’objectiu d’aquesta activitat és posar en valor el medi natural que ens envolta i recuperar aquella saviesa popular que va anar passant de generació en generació, i que tantes afeccions va ajudar a curar quan encara els medicaments, tal i com els coneixem avui en dia, no existien o no estaven a l’abast de tothom.

Us hi esperem!

DIA MUNDIAL DE LES AUS: PASSEJADA ORNITOLÒGICA I TALLER DE CONSTRUCCIÓ DE CAIXES NIU:

En motiu del Dia Mundial de les Aus, el Museu de la Pagesia organitza una activitat per a aprendre a identificar els ocells més comuns del nostre entorn i facilitar-los l’accés a l’aliment mitjançant la construcció de menjadores.Volem contribuir a posar en valor la fauna del municipi, amb la qual convivim i que sovint ens passa desapercebuda, i que omple de cants tots els dies de l’any. Els participants podran emportar-se a casa la menjadora que construeixin, on desitgem que la col·loquin en un lloc accessible. De ben segur que els ocells aviat els vindran a visitar!

CASTANYADA

La tardor ja ha arribat i ho volem celebrar amb tots vosaltres! És per això que el dia 26 d’octubre ens trobarem al Museu per fer una gran festa! Farem una manualitat de tardor, hi haurà un espectacle d’animació infantil i ens vindrà a visitar la Maria la Castanyera! Buscarem les trapelles castanyes que s’amaguen pel Museu i, tot seguit, ens les menjarem torrades. PORTEU LLANTERNA!!!

Cartell Castanyada 2019

FESTA DE LA MARATÓ DE TV3

El dissabte 1 de desembre hem preparat per a tots vosaltres una festa per passar-ho d’allò més bé!

L’objectiu és recollir fons per fer un donatiu únic com a poble a la Fundació de la Marató de TV3, que enguany tractarà un tema àmpliament conegut: el Càncer.

L’Ajuntament, el Museu de la Pagesia i diverses associacions i entitats del poble hem organitzat una pila d’activitats que esperem que us agradin i que són aptes per a tot tipus de públic, grans i petits!

Som-hi Fogars!

 

foto de Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva.

FESTA MAJOR INFANTIL!

Arrenquem la nova temporada i ho fem plens d’il·lusió per la Festa Major Infantil que s’acosta! Un munt d’activitats que ompliran el matí del diumenge 16 de setembre, adreçades a un públic familiar: nens, pares i avis. Tot seguit podeu consultar el program d’actes. Esperem que us agradi i que compartiu amb nosaltres aquest dia!!

Cartell FM Infantil_DIN-A4