EL RIU ENS PARLA DE LA SEVA SALUT – PASSEJADA I TALLER

S’acosta el Dia Mundial de l’Aigua i, des del Museu de la Pagesia, hem preparat una activitat per a què puguis posar els peus en remull! L’aigua és un recurs natural cada cop més escàs, imprescindible pel funcionament dels ecosistemes, que cal que valorem i que no malbaratem. Saps en quin estat de salut es troba el riu Tordera en el seu curs mig-baix? Vine a investigar-ho!!

T’esperem el dissabte 1 d’abril! Farem una petita passejada al costat del riu i pararem en un punt determinat per observar les plantes i els animals que hi viuen associats, i mesurarem algunes característiques de les seves aigües. Aquestes tres observacions ens permetran decidir si el riu té bona salut o no.T’hi apuntes?

L’activitat és GRATUÏTA però LES PLACES SÓN LIMITADES. El termini d’inscripció finalitza el 28 de març: fds.museu@diba.cat | 937644288

PASSEJADES GUIADES: TRESCANT PER RAMIÓ:

Aprofitant el bon temps que fa, què millor que sortir a l’exterior i fer una passejada per la natura! Coneixeu l’antiga vall de Ramió? Acompanyeu-nos i descobriu-la!

El diumenge 12 de març, ens trobarem a les 9’30h al Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva i ens desplaçarem en vehicles particulars fins al punt d’inici. Començarem la ruta propers a l’Església de Sant Andreu i anirem resseguint el torrent de Ramió fins arribar a la bassa del Molinot.

MÉS INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: 937955405 o a enc@pangea.org

SCAPE ROOM AL MUSEU! – DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Sabies que les dones han jugat un paper molt important en la història i que, sense elles, no seríem on som? Les dones treballadores han estat sempre invisibles, igual que la quantitat ingent de feines i responsabilitats que desenvolupaven. La feminitat en si mateixa ha estat tabú durant molts anys, per això cal fer-se sentir!

El dissabte 11 de març, el Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva i l’Oficina Jove de la Selva organitzem un Scape Room temàtic al Museu, en motiu del Dia Internacional de les Dones. Es tracta d’una activitat adreçada a públic juvenil i familiar, on anirem descobrint alguns personatges que ens aniran plantejant enigmes que haurem d’anar resolent.

L’activitat és GRATUÏTA però LES PLACES SÓN LIMITADES. LES INSCRIPCIONS ES GESTIONARAN DES  DE L’OFICINA JOVE DE LA SELVA. Per apuntar-vos, cal que escriviu un whatsapp al 665048636. El termini d’inscripció finalitza el 8 de març.

Sereu capaços de resoldre el misteri que s’amaga al Museu??

Xerrada “Plaques solars i autoproducció” amb Som Energia: Dia Mundial de l’Energia

El 14 de febrer és el Dia Mundial de l’Energia. I quina millor manera de celebrar-lo que parlant d’energies renovables. Des del Museu hem convidat al Grup Local del Maresme-Selva Marítima de la cooperativa Som Energia a parlar sobre autoconsum d’energia a través de plaques solars. Tant individual com col·lectiva (amb els beneficis que comporta aquesta segona modalitat). Serà en una xerrada el proper 11 de febrer a les 11h del matí, a la sala polivalent del Museu. Consistirà en una ponència d’un dels voluntaris de la cooperativa i després d’un torn de preguntes. Es tracta d’una ponència diferent a la que ens van oferir el febrer de 2021. L’activitat és gratuïta i està oberta a tots els públics.

Us hi podeu inscriure directament a l’enllaç https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSffRBwWxOPOJY3bL81zOvEWjTpnNAa4mcfjMDwIG3c8iei9kA/viewform. O bé, com sempre, trucant al 937 644 288 o enviant un correu electrònic a fds.museu@diba.cat. Teniu temps fins al 8 de febrer. Ens hi veiem?

EL TIÓ S’HA AMAGAT AL BOSC

Nens de Fogars! Necessitem la vostra ajuda: és imprescindible perquè ens cal anar a buscar el tió del Museu, que està ben amagadet pel bosc. Nosaltres ja l’hem vist, comença a treure el cap… però no hi ha manera de convèncer-lo perquè surti. Ens hi ajudeu?

El proper dissabte 17 de desembre a les 11h del matí ens reunirem al Museu per anar-lo a buscar. Però no tot és tan fàcil com anar cap al bosc, no! Ens hem d’assegurar que el podrem convèncer, i per això farem primer un taller de manualitats que ens permeti atraure’l. Mentrestant, podrem gaudir de jocs ben nadalencs per a totes les edats. Tot seguit, sortirem a passejar pel bosc: a veure si les nostres invencions són suficient per trobar-lo i que vingui.

Us hi apunteu? Demaneu a les vostres famílies o referents adults que enviïn un correu electrònic a fds.museu@diba.cat o que truquin al 937644288 en horari d’obertura del Museu. El tió us espera!